Cum alegi nuanța perfectă de blush

Cum alegi nuanța perfectă pentru blush

Unul dintre produsele de machiaj care creează aspectul de ten proaspăt și un look fresh este blush-ul. Cu nuanța perfectă de fard de obraz, chipul tău devine luminos și te poți bucura de un machiaj impecabil. În alegerea blush-ului potrivit este bine să ții cont de nuanța tenului, de fizionomie și de celelalte produse de machiaj pe care le folosești.

Un machiaj nu este complet fără aplicarea fardului de obraz în nuanța potrivită, iar acest lucru se datorează faptului că blush-ul, indiferent sub ce textură sau nuanță îl folosești, evidențiază forma feței, poate alungi sau corecta anumite porțiuni ale pomeților și oferă aspectul de ten proaspăt și catifelat. De aceea fardul de obraz este un produs care se regăsește în orice trusă de machiaj, de la cele mai simple la cele mai sofisticate.

Există câteva criterii pe care le poți lua în considerare atunci când îți alegi fardul de obraz: tonul tenului, textura blush-ului, tipul de machiaj în cadrul căruia vei folosi fardul de obraz.

Așadar, înainte de a alege fardul de obraz este bine să-ți cunoști tonul tenului pentru că în funcție de acesta îți potrivești practic toate culorile și nuanțele produselor de machiaj pe care le folosești. Există două tonuri ale pielii: reci și calde.

Tonul rece al pielii este atunci când ai pielea ca porțelanul, rozalie, palidă, măslinie sau culoarea venelor de la încheieturile mâinilor tinde către albastru. În acest caz ți se potrivește un fard de obraz în nuanțe de roz intens, roz pal, roz zmeură, purpuriu sau chiar o nuanță de roz movaliu.

Tonul cald al pielii este atunci când pielea este roz spre galben, cu nuanțe de piersică, iar culoarea venelor de la încheieturile mâinilor tinde către verde. Tonurilor calde li se potrivesc fardurile de obraz în nuanțe de arămiu, piersică, terracotta, corai sau cele tip bronzer în două sau mai multe nuanțe.

Înainte de a alege, este bine să încerci mai multe farduri de obraz în nuanțe care se potrivesc atât cu nuanța tenului, cât și cu fardurile de pleoape și rujul sau gloss-ul pe care îl aplici. De asemenea, atunci când îți alegi fardul de obraz este bine să-l testezi pe piele și să observi nuanța și în lumină naturală pentru că de cele mai multe ori arată diferit pe ten față de cum arată în lumina de interior sau în lumina pentru fotografii sau filmări.

Îți poți alege fardul de obraz și în funcție de textura acestuia care se potrivește cu tipul de machiaj în cadrul căruia îl vei folosi. Astfel, există farduri de obraz sub formă de pudră, perle, gel, spumă, stick. Dacă îți dorești un machiaj simplu și natural, blush-ul poate fi folosit direct pe pielea hidratată, îl poți alege sub formă de spumă, stick sau gel și se aplică foarte simplu fie cu o pensulă sau cu un burețel special, fie cu degetele pentru un aspect uniform.

Pentru un machiaj elaborat în care folosești primer, fond de ten și pudră, fardul de obraz recomandat de make-up artiști este fie cel sub forma clasică, de pudră, fie cel sub formă de perle, în mai multe nuanțe. Acesta se aplică foarte simplu cu o pensulă specială pentru fard de obraz, după ce ai aplicat pudra pe care o folosești în mod normal.

Un alt criteriu care este mai puțin luat în considerare, dar care contează foarte mult în machiaj este gradul de pigmentare al fardului de obraz. Astfel, există blush-uri aproape transparente, care îți oferă un aspect proaspăt, satinat, cu nuanțe naturale foarte apropiate de cele ale tenului și farduri de obraz care au o pigmentare intensă, care fac pomeții îmbujorați într-un mod frumos, plăcut și care accentuează formele feței.

Deși de cele mai multe ori vei avea nevoie doar de un fard de obraz care să-ți ofere o nuanță frumoasă și naturală a pomeților, în cazul machiajelor de ocazie fardul de obraz este bine să fie sidefat, să aibă acele mici particule strălucitoare pentru un efect de luminozitate. Tot pentru un efect de strălucire frumoasă a feței și pomeților poți folosi un fard de obraz mat în nuanța potrivită și apoi deasupra să aplici un fard iluminator sau o pudră bronzantă pentru un efect de glow.

Asortarea fardului de obraz cu rujul nu este obligatorie, însă este recomandat ca nuanțele celor două produse de machiaj să fie asemănătoare, dar diferite ca intensitate, astfel: dacă rujul are o culoare tare, blush-ul să fie mai suav, iar dacă rujul are o nuanță naturală, fardul de obraz poate avea intensitate mai mare.

Atunci când îți alegi blush-ul poți să iei în considerare și felul în care este ambalat, astfel încât să se potrivească în trusa ta de machiaj. În funcție de textură, ambalajul poate să includă și un mic aplicator al fardului de obraz. Totuși, pentru o aplicare uniformă pe obraji, mai ales dacă folosești un blush sub formă de pudră sau perle, este bine să folosești o pensulă specială, voluminoasă, iar micul aplicator care vine în ambalaj să-l păstrezi doar pentru a retușa machiajul atunci când consideri că este necesar.

Așadar, alegerea nuanței perfecte a blush-ului este o provocare pentru orice pasionată de frumusețe, mai ales când există atât de multe farduri de obraz cu texturi și nuanțe foarte diverse. Însă, orice trusă de machiaj include obligatoriu cel puțin un fard de obraz deoarece este unul dintre produsele de machiaj care evidențiază cel mai bine trăsăturile frumoase ale feței în toate tipurile de machiaj.