Ce tip de șampon îi place părului tău

Ce tip de șampon îi place părului tău

Să ai un păr frumos, cu o culoare potrivită și un aspect îngrijit este o dorință firească, cu atât mai mult cu cât felul în care este aranjat părul contribuie substanțial la modul în care este percepută o persoană. De aceea îngrijirea părului este foarte importantă, iar alegerea șamponului pe care îl folosești nu poate fi lăsată la voia întâmplării.

Iată câteva lucruri esențiale pentru alegerea șamponului care îi place părului tău:

Dacă ai păr normal, cu o secreție echilibrată de sebum și hidratat permanent, atunci te poți orienta către un șampon care hrănește firul de păr și menține scalpul curat o perioadă cât mai lungă.

 
Este bine să-ți clătești părul temeinic de fiecare dată și să folosești cât mai puțin uscătorul de păr. Pentru părul normal există variante de șampon, cu ingrediente naturale, care hrănesc firul de păr în profunzime fără să-l încarce și care-l mențin mătăsos, plăcut la atingere și ușor de coafat.

Dacă ai un păr uscat, fără volum, cu vârfurile despicate și care se rupe foarte ușor la orice pieptănare, este bine să te orientezi către un șampon pentru păr deteriorat și să aplici neapărat și balsam după șamponare.

Părul deteriorat este lipsit de strălucire, casant, prezintă vârfuri despicate, are tendința de rupere la orice pieptănare și este foarte greu de coafat indiferent câte produse de styling folosești. Produsele dedicate firului de păr uscat cu tendință de rupere conțin vitamine și proteine necesare regenerării. Deasemenea este bine să folosești o mască hrănitoare pentru păr uscat o dată sau de două ori pe săptămână.

Părul gras are la bază un scalp care secretă sebum în exces și necesită o îngrijire aparte. 

Părul gras este lipsit de volum, tern, cu tendință de apariție a mătreții și chiar de cădere. De aceea șamponul pe care poți să-l folosești este bine să fie dedicat acestui gen de păr, să curețe scalpul eficient și să regleze în timp secreția de sebum.

 
Poți folosi chiar și șampon uscat, mai ales dacă ai părul scurt sau mediu, pentru că absoarbe repede sebumul în exces și nu este necesar să mai folosești uscătorul de păr.

Dacă firul de păr este foarte subțire, atunci șamponul pentru volum este soluția potrivită pentru că este creat special pentru a-l revitaliza de la rădăcină până la vârf.

 
Șamponul pentru volum conține proteine sau vitamine care îi vor acorda părului un plus de elasticitate și strălucire. Folosirea balsamului îți hrănește firul de păr și îl face plin de volum și vitalitate. Produsele de styling te vor ajuta să modelezi și să-ți menții coafura o perioadă mai lungă.

Dacă ți-ai vopsit părul, atunci este bine să folosești un șampon dedicat acestui tip de păr deoarece este special conceput pentru protejarea culorii și a firului de păr.

 
Este bine să folosești și un balsam pentru păr vopsit la fiecare spălare, iar o dată pe săptămână aplicarea unei măști hidratante îți face părul mătăsos și ușor de coafat. Când ai părul vopsit este bine să folosești uscătorul de păr la o temperatură cât mai scăzută pentru a evita deteriorarea vârfurilor. Există șampoane atât pentru părul blond, cât și pentru cel roșcat sau castaniu care conțin ingrediente naturale care protejează culoarea o perioadă mai lungă de timp.