Folosești fondul de ten corect?

Folosești fondul de ten corect?

Fondul de ten este foarte important pentru orice gen de machiaj. Există mai multe feluri de fonduri de ten care te ajută să realizezi un machiaj frumos: lichid, cremă, compact, spumă și sub formă de stick. Fiecare dintre acestea are grad de acoperire diferit și este potrivit în funcție de tipul tău de ten și de genul de machiaj pe care dorești să-l realizezi.

Aplicarea fondului de ten în mod corect necesită o anumită îndemânare pe care ți-o poți exersa în fața oglinzii pentru realizarea machiajului preferat.

Iată câteva lucruri de care poți ține cont atunci când folosești fondul de ten: 

Fondul de ten lichid

Fondul de ten fluid se aplică uniform pe ten fie cu degetele, fie cu un mic burețel sau cu o pensulă specială, inclusiv pe pleoape. Aplicarea fondului de ten lichid este foarte ușoară, asemănătoare unei creme, într-un strat foarte subțire și uniform. Pentru a evita efectul de mască, întinde fondul de ten cât mai bine pe toată suprafața tenului, până sub bărbie. Acest tip de fond de ten este potrivit pentru un look natural și poate fi folosit zilnic. 

Fondul de ten cremă

Folosirea fondului de ten cremă te ajută pentru o acoperire mai mare mai ales pe timp de iarnă. Dacă îți dorești un aspect cât mai natural, folosește o cantitate mai mică și întinde-l cât mai bine pe toată fața, pornind din centrul feței spre obraji, frunte și bărbie. Fondul de ten cremă uniformizează foarte bine suprafața tenului, oferindu-i un aspect catifelat și frumos. 

Fondul de ten compact

Dacă folosești un fond de ten compact, aplicarea după folosirea primerului, va crea un efect de ten luminos și proaspăt, astfel încât nu mai este nevoie să folosești și pudra. De obicei, fondul de ten compact are deja propriul său burețel aplicator care te ajută să-l întinzi cât mai uniform pe toată suprafața tenului. Poți folosi și degetele pentru aplicare, însă atunci când folosești burețelul poți să-l umezești înainte cu puțină apă dacă fondul de ten este pe bază de apă și astfel vei putea să aplici exact cantitatea dorită.

Folosești fondul de ten corect?

Fondul de ten stick

Fondul de ten sub formă de baton stick se aplică foarte ușor pe toată suprafața pielii și poate fi folosit la orice fel de machiaj. Acest tip de fond de ten are o textură cremoasă și o putere mare de acoperire, de aceea poate fi folosit și ca un anticearcăn sau doar pentru a corecta imperfecțiunile pielii. Se poate aplica fie cu degetele, fie cu un burețel aplicator pentru fond de ten.

Fondul de ten spumă

Aplicarea fondului de ten spumă este foarte simplă datorită texturii aerate, care oferă o acoperire medie și un aspect catifelat și proaspăt al pielii. Datorită consistenței aerate, poți folosi doar o cantitate mică pe care să o distribui uniform pe toată suprafața tenului, fie cu un burețel special pentru aplicarea fondului de ten, fie cu degetele. Fondul de ten spumă atenuează imperfecțiunile și uniformizează pielea pentru un machiaj frumos și elegant. 

Folosirea fondului de ten este ideală pentru realizarea oricărui tip de machiaj și aduce beneficii de durată tenului pentru că hidratează și asigură protecție împotriva radiațiilor UV.