Ce parfumuri se folosesc vara

 

Ce parfumuri se folosesc vara

În sezonul cald este foarte important ce parfum alegi pentru că aroma și persistența pe piele sunt influențate și de temperatura ridicată. De aceea este bine să știi că cele mai căutate parfumuri sunt cele cu arome florale, citrice sau fructate.

Parfumurile de vară sunt o celebrare a atmosferei pline de căldură, savoare, lumină și energie pozitivă pe care o regăsim în acest sezon. Miresmele proaspete ale parfumurilor citrice sau florale te învăluie delicat și oferă senzația de confort.

Parfumierii folosesc câteva ingrediente înmiresmate care creează acea senzație plăcută la fiecare folosire a apei de toaletă sau a parfumului.

Parfumuri florale

Dacă îți plac parfumurile cu note florale, acestea au în componență esențe provenite de la florile de tuberoze albe, iasomnie, trandafir bulgăresc, flori de ylang-ylang, frezie, crini sau flori de portocal.

Ce parfumuri se folosesc vara

Pentru a crea diverse miresme mai dulci sau mai fresh, acestea sunt combinate cu esență de lemn de santal moale, cu arome de piersică, portocală, nucă de cocos, vanilie sau smochine.

Parfumuri citrice

Mireasma puternică provenită de la citrice este folosită intens de parfumieri pentru a crea cele mai îmbietoare parfumuri. Astfel, în aceste arome cu tentă exotică se găsesc esențe de mandarine, lămâie, grapefruit, portocale sau bergamota combinate cu cele de pepene galben, vanilie sau patchouli care ajută la păstrarea parfumului o perioadă mai lungă de timp.

Parfumuri fructate

Parfumierii folosesc adeseori aromele plăcute ale fructelor coapte din miez de vară pentru a realiza unele dintre cele mai irezistibile parfumuri. Apele de toaletă și parfumurile fructate folosesc miresmele căpșunilor, zmeurei, ananasului, fructului de mango, caiselor, piersicii, bananelor, merelor, perelor sau chiar a prunelor.

Ce parfumuri se folosesc vara

Se mai regăsesc în parfumurile fructate și arome de cireșe, smochine coapte, stafide sau struguri. Aromele de fructe sunt combinate cu esențe de vanilie, mosc sau diverse flori pentru a crea parfumuri atrăgătoare și elegante.